Misafirleriniz için bambaşka bir pasta tarifi önerisi! Tatlılarınız ve tüm pasta tariflerinizde kakao yerine keçiboynuzu unu kullanarak da enfes pastalar yapabilirsiniz. İşte tarifi…
Malzemeler:
– 2 adet yumurta
– Yarım su bardağı (150 gr) şeker
– 1 su bardağı zeytinyağı
– 4 tepeleme yemek kaşığı Organik Keçiboynuzu Unu
– 1 yemek kaşığı Organik Keçiboynuzu Özü
– 1 paket vanilya
– 2 paket kabartma tozu
– 2 bardak kaynar su
– 120 gr iri kıyılmış ceviz
Islatma sosunda kullanılacak malzemeler:
– 1 su bardağı sıcak su
– 3 yemek kaşığı Organik Keçiboynuzu Özü
Hazırlanışı:
Åeker ile yumurtaları bembeyaz olana kadar çırpın. Karışımın içine Organik Keçiboynuzu Unu, Organik Keçiboynuzu Özü, kabartma tozu, vanilya, zeytinyağı ve cevizi ekleyin. Hepsini çırparak karıştırın. Bu karışıma iki bardak kaynamış su ekleyin ve çırpmaya devam edin. Daha sonra içine unu ekleyin ve keki kendi kalıbına boÅŸaltın.
Önceden 170 derece ısıtılmış fırına keki verdikten sonra 35 – 40 dakika kadar pişirin. Tepsiyi fırından almadan önce bıçak ya da çatal yardımıyla kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kek bıçağa yapışmıyorsa pişmiş demektir.
Fırından çıkardığınız kek tepsisini on beş dakika kadar soğuması için bekleyin. Keki derin bir kaba koyun ve üzerine Organik Keçiboynuzu Özü içeren sıcak suyu kaşıkla kekin üzerine dökün. Kabın dibinde sosu biraz kalabilir. Bir zaman sonra hepsini kek emecektir. Sıcak ve ıslak olan keki buzdolabına koyun.
Kekiniz on iki saat bekledikten sonra ceviz ve krem ÅŸanti eÅŸliÄŸinde servis yapabilirsiniz.