Çocuklar İçin Keçiboynuzlu Puding
Hazırlanışı:
- 100- 150 gr kakao yağını benmari usülü eritin.
- Üzerine 1 çay bardağından biraz az (75 gr) pudra şekerini ekleyin.(Önerim doğal pudra şekeri kullanmanız)
- Bitter çikolata için 4 çorba kaşığı, normal çikolata içinse 2 çorba kaşığı Glutensiz Organik Keçiboynuzu Unu karışıma ekleyin. Ve hızlıca çırpın. (Eğer ocakta erittiyseniz bu aşamada kapatın kakao yağının yanmaması gerekiyor)
- Karışımı bir süre daha çırpın ki hiç pütür kalmasın.
- Keçiboynuzunun tadını kırmak için dilerseniz bir çorba kaşığı bal ekleyerek tekrar çırpın.
- Bu aşamada çikolata hafif kıvamlanacak.
- Varsa çikolata kalıbına ya da istediğiniz kalınlığa uygun, buz dolabına koyabileceğiniz, düz ve yayvan bir kabın içine karışımı boşaltın.
- Üzerine isterseniz hindistan cevizi, tarçın, badem, ceviz yada dilediğiniz kuruyemişi ekleyebilirsiniz.
- Karışımı buz dolabında dondurun. Bir iki saat içinde buzdolabında donuyor ve dışarıda da erimiyor.
Eğer bu tarifle sürülebilir bir çikolata yapmak isterseniz. Bal ile beraber az miktarda süt ekleyin ve karıştırın. dolapta soğuttuktan sonra sürülebilir kıvama gelecektir.
Sert bir çikolata yaptıysanız, buzdolabında veya cam kavanoz içinde oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. Kakao yağı 30 derece sıcaklığa kadar erimeme özelliğine sahip.
Warning: getimagesize(/home/u1563946/public_html/wp-content/uploads/2018/01/keciboynuzlupasta.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/u1563946/public_html/wp-content/themes/dt-the7/inc/extensions/aq_resizer.php on line 97
Warning: getimagesize(/home/u1563946/public_html/wp-content/uploads/2018/01/keciboynuzlupasta.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/u1563946/public_html/wp-content/themes/dt-the7/inc/extensions/aq_resizer.php on line 97
Related posts