Çocuğum için hem sağlıklı hem doyurucu ne hazırlayabilirim? Annelerin günlük hayatta kendilerine en çok sorduğu sorudur bu.
İşte size işinizi kolaylaştıracak harika bir tarif. Keçiboynuzu özünün zengin içeriği ve güzel tadıyla pekiştirdiğimiz kekimizi, hem çocuğunuz hem de kendiniz çok severek tüketeceksiniz.
Keçiboynuzu antioksidan özelliğiyle ayrıca vitamin (A, B, B2, B3, D), mineral(Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko) ,meyve şekeri deposu olarak çok doğal bir kaynaktır. Bu güzel meyvemizin özünü hem sağlık açısından faydalı hem de doyurucu kekimizin içeriğinde kullandık ve tarifini aşağıda beğenilerinize sunuyoruz;
Malzemeler;
-
2 yumurta sarısı
-
2.5 çay bardağı keçiboynuzu özü
-
3 çorba kaşığı yoğurt
-
½  çay bardağı sıvıyağ
-
1.5 su bardağı un (225gr)
-
1 Kaşık keçiboynuzu unu
-
1.5 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı;
Yumurta sarılarını köpürtün ve keçiboynuzu özünü ekleyerek çırpın, karışıma yoğurt ve sıvı yağı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta un, karbonat ve keçiboynuzu ununu karıştırın ve daha önce hazırladığınız karışıma ilave edin. Elde ettiğiniz kek karışımını çırpın ve yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün, 180 derecede 25-30 dak kadar pişirin.
Afiyet olsun…
Warning: getimagesize(/home/u1563946/public_html/wp-content/uploads/2018/01/keciboynuzlupasta.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/u1563946/public_html/wp-content/themes/dt-the7/inc/extensions/aq_resizer.php on line 97
Warning: getimagesize(/home/u1563946/public_html/wp-content/uploads/2018/01/keciboynuzlupasta.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/u1563946/public_html/wp-content/themes/dt-the7/inc/extensions/aq_resizer.php on line 97